Volunteering

Home / Volunteering

Servei de Voluntariat Europeu (SVE)

What is it?

És una oportunitat única per a joves motivats i curiosos d’entre 17 i 30 anys que vulguin treballar com a voluntaris en una organització a l’estranger. No es requereix cap coneixement tècnic o professional específic, només el desig de conèixer una altra cultura i marcar la diferència al país d’acolliment.

El servei de voluntariat europeu (SVE) ofereix informació i suport durant tot el procés, encara que no ofereix pràctiques directes. Si estàs interessat, posa’t en contacte amb una organització acreditada per a començar la teva experiència de voluntariat a Europa.

Where is it?

A l’estranger, coneix a joves d’altres països i divertir-te mentre ajudes a la comunitat? Encara que no es guanya diners, el voluntariat és una experiència gratificant, tant personal com culturalment, que pot ser molt útil per al teu futur professional. Pots ser voluntari en projectes de drets humans, medi ambient, sostenibilitat, programes socials i culturals, i molt més.

Questions? Contact our experts

Quick answers

Frequently asked questions

Les tasques assignades al voluntari dependran de l'àmbit en el qual operi l'organització d'acolliment i hauran d'ajustar-se el més possible als seus interessos i perfil.

És important destacar que un lloc de SVE no és un període de pràctiques, sinó que té com a objectiu donar suport al desenvolupament personal del jove en qüestió. Per aquesta raó, els voluntaris poden proporcionar suport addicional i fins i tot dur a terme els seus propis projectes.

Les hores de treball oscil·len entre 30 i 38 hores per setmana i en cap cas un voluntariat ha de substituir a un treball remunerat.

En un projecte de SVE es distingeixen dues funcions diferents que poden assumir les institucions participants:

  • Organitzacions d'enviament (OE): S'encarreguen d'ajudar els voluntaris a preparar-se per a la seva estada en el SVE, acompanyar-los al seu retorn i mantenir el contacte durant l'estada.
  • Organitzacions d'acolliment (OA): També conegudes com a organitzacions de recepció, són responsables de gestionar les funcions del SVE sobre el terreny. Impliquen als voluntaris en les activitats de l'organització, els proporcionen allotjament i manutenció i s'asseguren que rebin el suport personal d'un tutor.