DigiPro

Inici / Projectes

nom llarg

Descripció del projecte

El projecte DigiPro se centra en els reptes del món digital – el ciberassetjament i el discurs d’odi online. Segons dades de l’INE (2006), l’ús de les TIC per part de la població infantil al nostre país és ja del 95%. Un estudi realitzat a Espanya per Save The Children, el 2016, afirma que el 6,9% dels estudiants entre 9 i 16 anys diuen que han patit ciberassetjament en algun moment. Segons enquestes realitzades per UNICEF el 2017, la xifra puja fins al 12%

Referent als professors, realment no intervenen amb l’activitat online dels seus estudiants i tendeixen a ser més restrictius que proactius. Sovint es queixen sobre la falta de col·laboració de les famílies en donar regles i valors; alhora que els pares es queixen sobre la presència de pocs o cap projecte educatiu que poden donar suport a la paternitat en aquesta àrea també

El projecte vol repensar la cadena “nens/pares/professors” des d’un punt de vista d’una comunitat educacional, on tots, inclús els més petits, tenen un rol positiu a jugar. Així doncs, es pretén reduir el discurs d’odi i el ciberassetjament a través del desenvolupament de competències digitals i mediàtiques, així com desenvolupar i transmetre els valors comuns de la UE, principis d’unitat i acceptació de la diversitat, fomentant el desenvolupament de les competències interculturals, el pensament crític i l’alfabetització mediàtica.

Es plantegen activitats en l’àmbit europeu i intercanvis entre els socis que garanteixen una dimensió real europea. Cada activitat tindrà en consideració l’especificitat nacional en el tema i l’experiència del soci. A través d’intercanvis transnacionals, els socis dels països participants tindran l’oportunitat d’aprendre sobre el que ha funcionat en altres contextos. La col·laboració entre professionals provinent de diferents països donarà un panorama polifacètic, posant en comú perspectives de diferents contextos europeus.

Objectius del projecte

Trobar formes de col·laboració, crear espai pel diàleg entre professors, pares i nens que puguin facilitar la resolució de situacions online perjudicials o perilloses, activant els recursos positius de les comunitats i les parts implicades.

Escoltar el punt de vista dels nens, capacitant-los com a ciutadans de la Unió Europea i creant un espai per debatre i reflexionar sobre els tòpics del projecte.

Experimentar amb eines participadores i metodologies que promouen una nova relació amb els mitjans i les tecnologies.

Produir eines digitals, metodologia online que pugui acompanyar a les parts europees a contribuir a la reducció del ciberassetjament i el fenomen del discurs de l’odi.

Desenvolupar les habilitats dels professors, i recolzar-los en tornar-se facilitadors de vies educatives digitals innovadores.

Fomentar la inclusió de tots els estudiants, representant la varietat de necessitats, fent front a la varietat d’estudiants desfavorits.

Resultats del projecte

Un documental amb entrevistes amb nens: explicant el ciberassetjament, el discurs de l’odi als adults des d’un altre punt de vista (d’uns 30 minuts de durada, per ser difós a través de Vimeo, YouTube i a les escoles)

Creació d’uns dibuixos animats sobre la temàtica per augmentar la consciència del fenomen gràcies a la creativitat i les idees dels nens, amb l’objectiu de promoure la coeducació entre la família i l’escola

Creació d’una app interactiva entre l’escola i la família

Metodologia online per als professors: prevista pels professors que desitgin establir una relació coeducadora amb la família.

Dr. Michael Brown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus gravida sem odio. Proin volutpat tincidunt rutrum. Maecenas ac arcu purus. Cras suscipit posuere metus quis condimentum praesent euismod sem quis

Llista d'enllaços

Subcribe Our Newsletter