We Are Colorful

Inici / Projectes

nom llarg

Descripció del projecte

Les complexes i diverses realitats de les escoles europees en quant a antecedents culturals dels estudiants, estatus econòmic i desigualtats socials obren tot un cap d’estudi completament nou per abordar la diversitat, la inclusió i els orígens dels nens (en tots els sentits) durant l’escolarització. Moltes escoles han detectat una falta de coneixements en els processos de desenvolupament cognitiu, social i emocional entre els seus professionals.

El projecte SOM DE COLORS es centra en la prevenció, identificació i reducció de problemes que sorgeixen a les aules degut a les diferències entre alumnes. La nostra hipòtesi és que aquestes diferències poden estar associades amb 4 dimensions independents però que interactuen entre sí: 1) trastorns del neurodesenvolupament, 2) processos d’estil i aprenentatge, 3) diversitat cultural, i 4) desigualtat social.

GRUPS DESTINATARIS
Professors d’escoles i educadors
Personal que treballi amb nens d’escola primària (edats entre 7-10)
Comunitat educativa escolar

Objectius del projecte

Proporcionar instrucció teòrica i pràctica sobre la diversitat cultural i la desigualtat social en les aules, així com sobre els trastorns del desenvolupament i els diferents processos d’aprenentatge.

Seleccionar minuciosament les dades psicològiques, pedagògiques i neurocientífiques per que siguin exhaustives i aplicables a les escoles per educadors no formats a l’àrea.

Equipar als professors amb les eines necessàries i estratègies per detectar i resoldre problemes causats per la diversitat cultural i les disparitats socials i les diferències en el desenvolupament i el procés d’aprenentatge dels nens.

Desenvolupar nous mètodes que poden ser utilitzats per la detecció de dificultats d’aprenentatge i implementació de solucions.

Conscienciar dels problemes i dificultats que poden ocórrer a l’aula com a conseqüència de la diversitat dels estudiants i la manca de preparació i recursos dels professors per atallar-los.

Promoure els plans d’acció que estiguin centrats en processos d’interacció a les aules amb un enfocament inclusiu.

Establir cooperació internacional i intersectorial a través de la transferència de coneixements i intercanvi de bones pràctiques.

 

Resultats del projecte

Desenvolupament d’un curs online per la comunitat educativa escolar “Com convertir la diversitat en la nostra aliada”.

Conjunt d’eines per a la detecció de dificultats de l’aprenentatge i problemes sòcio-afectius.

Desenvolupament de vídeos i tallers per promoure la diversitat cultural, variabilitat intel·lectual i diferències de desenvolupament entre els estudiants.

Dr. Michael Brown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus gravida sem odio. Proin volutpat tincidunt rutrum. Maecenas ac arcu purus. Cras suscipit posuere metus quis condimentum praesent euismod sem quis

Llista d'enllaços

Subcribe Our Newsletter