Eurodesk

ÚNIC PUNT EURODESK

Eurodesk és un servei d’informació sobre programes i iniciatives europees, dirigit no només a joves sinó també a tots aquells que treballen en l’àmbit de la joventut. Eurodesk centra la seva atenció a oferir informació relativa a les àrees d’educació, formació i joventut amb l’objectiu de donar accés fàcil i ràpid a tots aquells que estiguin interessats en diferents activitats i iniciatives europees. Amb nosaltres trobaràs una manera útil i pràctica d’accedir de primera mà a aquesta informació que fomenta el sentiment d’identitat europea, així com un ventall d’oportunitats amb relació a programes europeus. La xarxa Eurodesk està formada per multiplicadors qualificats –les oficines locals repartides per pobles i ciutats de tot Europa que donen a conèixer als joves tota la informació, tan presencialment com a través de les eines informàtiques de la seva xarxa.

Aquesta xarxa sense ànim de lucre va ser creada el 1990 i actualment actua com a organització de suport al programa Erasmus + (2014-2020). Eurodesk Brussels Link (EBL) és l’òrgan de coordinació de la xarxa Eurodesk, el qual s’assegura que les activitats dels diferents centres nacionals segueixin els objectius i la missió general de l’organització. EBL dona suport a la Comissió Europea en el desenvolupament i manteniment de portals d’informació i en l’avaluació de la qualitat de els diferents punts nacionals d’Eurodesk, i els dona suport tècnic. Avui en dia, més de 1000 professionals de la joventut racionalitzen i difonen la informació sobre les oportunitats de mobilitat dels joves a Europa.

A través d’Eurodesk podràs gaudir d’informació obtinguda directament de la Comissió Europea i altres agències de similar grau. A més, el servei t’ofereix també informació nacional recollida de diverses fonts pels socis dels països participants.

Aquí, trobaràs tota aquella informació del teu interès relacionada amb àmbits com:

Actualment, ja som més de 35 països els que participem en aquesta xarxa d’informació i comptem amb 1.200 oficines repartides per Europa. La xarxa Eurodesk està creixent i, a l’Estat Espanyol, trobaràs 54 seus repartides per tot el territori. Nosaltres, som l’únic punt oficial de referència a la província de Tarragona.

El Portal Europeu de la Joventut (European Youth Portal) és una plataforma que ha estat desenvolupada per la Comissió Europea, en col·laboració amb la xarxa europea d’organitzacions nacionals d’Eurodesk, com a principal proveïdor d’informació sobre polítiques i oportunitats per als joves europeus i per a aquells que treballen en l’àmbit de la joventut. És un portal que proporciona informació i oportunitats per als joves a Europa. T’animem a utilitzar el Portal Europeu de la Joventut perquè trobis de forma senzilla tots els recursos que necessites. Aquest lloc conté notícies, esdeveniments i articles de fons, amb informació i oportunitats sobre Europa. Voluntariat, treball, aprenentatge, participació, cultura i creativitat, salut, inclusió social, pensament global, i viatjar són les àrees temàtiques del Portal Europeu de la Joventut. Compta, a més, amb un apartat dinàmic d’actualitat i esdeveniments, perquè estiguis informat de totes les convocatòries i novetats que et puguin interessar d’arreu d’Europa. Un dels apartats protagonistes de la web és el del Voluntariat, amb un espai propi dedicat al Servei de Voluntariat Europeu.