mobilitats

Què són les mobilitats?

Les mobilitats són estades curtes d’entre 7 o 15 dies aproximadament on diferents adolescents, joves o treballadors juvenils es reuneixen en un país aliè al seu per a debatre, participar i opinar sobre diferents temes relacionats amb la identitat de la Unió Europea.

Durant aquests dies els participants comparteixen i conviuen amb gent de cultures i països diferents mentre practiquen i perfeccionen el seu nivell d’anglès.

Que necessites?

Els participants han de ser gent treballadora, extravertida, oberta de ment i amb ganes de conèixer noves cultures i gent d’arreu d’Europa.

L’anglès és la llengua vincle en els projectes de la Unió Europea, no obstant, no es requereix cap titulació tot i que s’aconsella que el nivell d’anglès tan oral com escrit sigui fluid.

Quins deures tindràs?

Els participants han de participar activament a les activitats proposades per els coordinadors del projecte. Han de mostrar interès, participació i entusiasme.

Els participants han de conèixer i establir les reunions necessàries (normalment 2 o 3 reunions) abans de la mobilitat per tal que coneguin els objectius del projecte, l’organització la qual representaran i les seves funcions. Han de ser responsables i reconèixer les seves tasques en tot moment.

QUI POT PARTICIPAR?

De 13 a 17 anys

Aquestes estades estan coordinades i acompanyades per un youth leader (treballador juvenil amb experiència).

 

Aquestes estades solen tenir lloc durant les vacances del calendari escolar (Setmana Santa, Nadal, estiu).

 

En aquestes estades els joves requereixen un nivell d’anglès bàsic per a la comunicació i la comprensió de les notificacions i explicacions dels treballadors juvenils i companys.

+18 anys

Els participants aniran sols o acompanyats del coordinador del projecte fins a la destinació de l’estada i seran responsables de representar OpenEurope en el projecte que es duu a terme en el país de la mobilitat.

 

Aquestes mobilitats són abundants i poden ser en qualsevol època de l’any i en països diversos de tota Europa.

 

Les temàtiques de les estades són varies tenint sempre present el treball de la identitat europea com a objectiu principal. Podeu trobar estades per posar en comú identitats culturals, folklore, intercanviar idees sobre temes com la tecnologia, la inserció laboral, el transport públic, l’educació no-formal o l’educació informal, d’entre altres aspectes.

 

Es requereix un nivell d’anglès alt per tal de poder establir comunicació amb els participants, debatre els temes, entendre les normes,etc.

Despeses

En tractar-se de projectes cofinançats per la Unió Europea les despeses queden incloses i l’únic import que ha d’abonar l’usuari són les taxes i la gestió del projecte al moment en què se signa el contracte de participació.

En el cas dels menors d’edat, en el moment d’efectuar l’import i en firmar el contracte han d’estar presents els tutors legals del participant.

Vull participar!

Per poder participar en qualsevol de les nostres mobilitats haureu de completar el formulari que trobareu a continuació.

Estigueu alerta i poseu “m’agrada” a la nostra pàgina de Facebook: Treball, Estades i Formació – OpenEurope per saber els projectes que hi ha en cada moment.

Quan tingueu clar en quin projecte participar envieu-nos una carta de motivació on expliqueu els vostres interessos i experiència en l’àrea del projecte. Si no sabeu per on començar a fer la carta.

Les temàtiques de les estades són vàries tenint sempre present el treball de la identitat europea com a objectiu principal. Podeu trobar estades per posar en comú identitats culturals, folklore, intercanviar idees sobre temes com la tecnologia, la inserció laboral, el transport públic, l’educació no-formal o l’educació informal, d’entre altres aspectes.

Es requereix un nivell d’anglès alt per tal de poder establir comunicació amb els participants, debatre els temes, entendre les normes, etc.