We Europeans

Inici / Projectes

nom llarg

Descripció del projecte

Contrarestar el populisme a través de la ciutadania europea activa

El populisme ha crescut fortament al llarg d’Europa durant anys. Els populistes estan guanyant en importància degut a una creixent insatisfacció i desafecció amb la política entre els ciutadans. Els populistes divideixen la societat i són, doncs una seriosa amenaça per les democràcies pluralistes. Molts partits populistes són Euroescèptics i molts Euroescèptics són populistes. La retòrica populista euroescèptica alimenta principalment els prejudicis i les imatges enemigues de la UE. Les imatges enemigues són creades per polítics i altres líders d’opinió per seguir una estratègia populista. Les falses notícies i discursos d’odi en mitjans digitals promouen encara més aquest desenvolupament i condueixen a una disminució dels valors Europeus.

Els actors socials han de trobar estratègies comuns per contrarestar el populisme. Les xarxes, aprendre uns dels altres així com la innovació, nous enfocaments basats en narratives positives i l’avantatja de la ciutadania de la UE són el contingut del projecte.

Objectius del projecte

Ajudar als sectors de l’educació, política, mitjans de comunicació, ciència i societat civil a intercanviar i desenvolupar estratègies transnacionals i interdisciplinàries contra el populisme (feina en xarxes en forma de comunitat de pràctica, a través de l’intercanvi, l’aprenentatge mutu i l’aprenentatge directe).

Reforçar la defensa de la ciutadania europea i d’una Europa en la que prevalen la inclusió, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la no discriminació.

Fomentar la defensa dels valors fonamentals de la Unió Europea: el respecte de la dignitat humana i els drets humans, la llibertat, la democràcia, la igualtat i l’Estat de dret.

Resultats del projecte

Comunitat Europea de Pràctica d’actors socials: creació de xarxes, intercanvi, aprenentatge mutu, definició d’estratègies comuns i estímul.

Caixa d’eines per actors socials: educació superior, informació científica profunda, millor comprensió de conceptes i estratègies populistes.

La plataforma web We-Europeans per adults; es deu encoratjar a les persones que s’inclinen cap al populisme a reflexionar a través d’un enfocament visualment atractiu i de sota llindar sense devaluar moralment la seva posició, les seves preocupacions i temors.

Dr. Michael Brown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus gravida sem odio. Proin volutpat tincidunt rutrum. Maecenas ac arcu purus. Cras suscipit posuere metus quis condimentum praesent euismod sem quis

Llista d'enllaços

Subcribe Our Newsletter